Elmegyünk

Nem vagyok még idős.  A kor relatíve. Sorban mennek el évfolyamtársaim, osztálytársaim, barátaim, és nálam fiatalabb emberek, kikkel egy suliba jártam, egy helyen laktam, együtt viháncoltuk végig a nyarakat. Hétfőn ismét elment egy közülünk. Még csak alig múlt 51 éves. Novemberben múlt 51. Más dupla ennyi időt él. Én is dögrováson vagyok, és sokan ebből a korosztályból. Csernobil óta rohamosan nő az ötvenesek elhalálozása. Pajzsmirigy, vastagbél problémák, (direkt nem írom le a betegségek nevét). Felelőtlenek az emberek.Akkor is azok voltak, (1986) és ma is, járvány idején.Igaz, nem általánosíthatok, Csernobilnál nem az emberiség egésze, CSAK (?) egy csoportja döntött mindenki helyett. Csernobil ma is sugároz, csak ködösítenek,  sőt odáig mentek, hogy biztonságos zónává akarják nyilvánítani, így 24 év elteltével.Besenyő Pista bácsi mondásával élek: Normális??? --Nem, nem az. A mai kialakult helyzetért is alapvetően egy embercsoport felel, mégis, ha továbbgondolom, a rengeteg halálesetért már  mindenki. Az emberek sajnos többsége felelőtlen. Kirándul, csavarog, és még dicsekszik is vele a közösségi oldalon, naná, hogy egy nagy létszámú csoportban. És nem nyugdíjasok, fiatalok követik példáját! Gratulálok.

- Ma kerestem a könyvespolcomon egy könyvet, gondoltam, egy átbőgött éjszaka után megnyugtat az - Antoine de Saint-Exupéry :A Kis herceg  című regénye.. Keresés közben rátaláltam az emlékkönyvemre. Mert olyan is volt, van, főleg az én korosztályomnak(1966), főként a lányoknak.
Nagyon sok emlék még az írásos forma ellenére is a homályba veszett. Bevallom, nem mindenki arcára emlékszem, aki írt a könyvembe. Sőt egyes nevek titkot rejtenek számomra. Hogyan kerültek a könyvbe? Hogyan került az utolsó oldalra egy fiú neve, akit szerettem?Az általam ismeretlen kézírás szerint az utolsó oldalra csak annak a neve kerülhet, aki megkéri majd a kezem... Ki írta oda? Én nem. Ki tudott róla? Szüleimen kívül senki, ha jól emlékszem. Megannyi emlék, rejtély. Amint tudok, teszek fel képet a könyvből, természetesen olyant, ahol nem szerepel név. A névvel ellátott újkori Picasso -s alkotásokat privát üzenetben küldöm tovább.  Eredetileg egy vidám poszt alatt, mivel tudom, Józsi sem venné zokon, mindig szerette a vidámságot.
 Remélem , hogy jól érzed magad ott, ahol most vagy Józsi.
Bálint Józseftől (Tatabánya -1968 November 26-2020.Április 06 -USA) az általa utoljára megosztott zenével búcsúzom.

https://www.youtube.com/watch?v=3NbQkyvbw18&feature=share&fbclid=IwAR3y0A7HWvkv1krGJnqXKmttnO_GS5U_uAXwh3PEjigLCGh4MNLtLm1az4s

Meghasadva

 Vártalak. Jöttél, majd össze is törtél, mint a daráló a diót,  mondd miért  dobtál el mint egy rongyot? Szerettelek, de már nem bírom,  a f...