Beléptem, de minek? Valami csoda folytán, hiába jelzem majd egy éve rendszeresen, folyamatosan,  a hibát... csakis csoportok oldalak ugranak fel, jönnek elő a hírfolyamban. Igen, arról a közösségi oldalról van szó. Mázli, hogy van döntési jogom. Benézek e oda, vagy sem. Személy szerint kezdem nagyon unni. A jóreggeltszépnapokat, hoztamkávét, lássamkivanittnyomjegylájkot, stb. Aggódva nézem, hogyan darálja be, butítja el ez a gyűjtőhely az embereket. Mintha újból dedóssá váltak volna, csak épp  nem veszik észre. Ülnek a gép előtt, és virtuálisan élik az életüket. Már ha nekik ez élet. Sokáig gondolkodtam azon, mennyi féle embertípus van itt.

1a:A mindent megosztó. Cikkeket, (válogatás nélkül, sebaj hogy az épp kamuoldal e vagy sem), a saját élettörténetét, mikor mit vásárolt, mit főzött, evett, hol kirándult,( na jó ez bocsánatos "bűn", ha a csodás helyekről képeket is tesz fel), mikor látogatta meg a család, mikor volt beteg, mikor volt fodrásznál, kozmetikusnál, masszőrnél, és még sorolhatnám. Szó szerint mindent megoszt. Lassan az intim együttlétek száma is dokumentálva lesz. A videója nem, azt törölné a nagy testvér.Többnyire jóindulatú, mert ösztönből cselekszik.

1B : A kihívó. Minden téren. Kihívó képeket közöl magáról, a neki tetsző dolgokról, véleményét ellentmondást nem tűrően közli. Aki ellent mer mondani, vagy halk ellenvéleményt ír, az bunkó, sötét, stb.

Célja: Csak ő legyen a "sztár", az irányadó, mérvadó. Ajnározzák őt, kapjon sok szívet, lájkot, ölelést. Tanácsos tőle távol tartani magunkat. Kivéve, ha olyanok vagyunk mint ő, de akkor jajj nekünk!


2: A részmegosztó: Életének csak a számára pozitív eseményeit osztja meg. így sugározza a külvilág felé, hogy nála minden happy. (Vagy nem)

3: A csak olvasni járok fel, néha lájkolok.Ők a legbékésebb felhasználók.

4: A kötekedő típus. Beleköt mindenbe, és mindenkibe. Mindenkinél jobban tud mindent. Ha férfi, jobban tudja még a szülés folyamatát is, ha nő, ő a  legvagányabb himbilimbivel nem rendelkező tag.

5: A kukkolók. Nem ír semmit, messenger kikapcsolva. Ő csak olvassa mások életét. Remélem azért tudja, hogy  mi a púder, és mi a valóság.

6: A"kényelmi" felhasználók. Olcsóbb, gyorsabb itt levelezni a rokonokkal, régi osztáytársakkal, mint a lassú Postai rendszeren keresztül.

7: Nem veszem tudomásul, hogy az agyadra megyek típus. Receptek, állatos képek, viccek, érdekesség a nagyvilágból, növények, régi épületek, csodás tájak, és minden izé megosztók. Napi 20-30 kép. Ha több ilyen típusú ismerőse van az embernek, lassan saját magát sem  találja meg a saját oldalán, csak ha a mániákusan posztoló követését  le nem állítja.

8: 30 éve nem láttalak, azt sem tudom mi van veled, de felköszöntelek, meg amúgy is figyelmeztetett rá a rendszer típus. No komment...

9 Bejelöllek. Nem ismerlek, de jól fogsz mutatni az ismerőseim között. Ez a típus az egyik legveszélyesebb. Még arra sem képes, hogy a jelölés mellé üzenetet is írjon, ki ő, miért szeretné, hogy "ismerősök" legyetek. Csak jelöl, te pedig eldöntheted, visszaigazolod e, vagy sem. (Nem)

Még több típus is számon tartható, de szerintem nagyjából mindenki tudja, hogy mik a további típusok, és azt is, ő melyik csoportba sorolható.

Negatívnak tünhet e gondolatmenet, pedig pusztán ténymegállapítás volt. Ugyanis mindenkiben van szerethető vonás, dolog. Van akitől eltűrjük a napi 2-3 receptet, van aki telelájkolhatja az oldalunkat, stb. Úgyis csak az számít, kedveljük, szeretjük e azt, aki az "ismerősünk" az interneten. Jobb esetben az életben is.

Meghasadva

 Vártalak. Jöttél, majd össze is törtél, mint a daráló a diót,  mondd miért  dobtál el mint egy rongyot? Szerettelek, de már nem bírom,  a f...